Επίσκεψη και ξενάγηση σε παιδιά ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας

Μετά από συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας με το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο του μουσείου την Πέμπτη 5 και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 σε παιδιά ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας

Σκοπός της συνεργασίας ήταν αφενός η κοινωνική προσέγγιση του πολιτισμού μέσα από μεικτές ομάδες παιδιών και αφετέρου η μύησή τους σε θέματα πολιτισμού μέσα από την επαφή με ένα μουσείο.

Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς συμμετείχαν συνολικά 16 παιδιά. Τα ίδια αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο θέτοντας συνεχώς ερωτήσεις τόσο για τον ίδιο τον ποιητή και το έργο του, όσο και για το ίδιο το μουσείο.

Περισσότερα Άρθρα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι Ηνωμένες Πολιτείες Λευκάδας, Εθνογραφία μιας ελληνικής κοινότητας»

Σε συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου της Judith Koning Ασπασίας «Οι Ηνωμένες Πολιτείες Λευκάδας, Εθνογραφία μιας ελληνικής κοινότητας». Η εκδήλωση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη της Λευκάδας και μπορείτε να το προσεγγίσετε με τα πόδια.

Η κατασκευή του ιστότοπου πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Καββαδά.
Την σχεδίαση του ανέλαβε ο γραφίστας Νικόλαος Καββαδίας FNK. Το λογότυπο είναι σχέδιο του Στέργιου Γαλίκα. Η παραγωγή του βίντεο έγινε από τον Θωμά Σβορώνο.

X