Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022

Η 18η Μαΐου καθιερώθηκε από το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία ως φορέων πολιτισμικών ανταλλαγών.

«Η Δύναμη των Μουσείων» επιλέχθηκε ως θέμα του φετινού εορτασμού επικεντρώνοντας στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα: Βιωσιμότητα – Καινοτομία, νέες τεχνολογίες, προσβασιμότητα – Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.
Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Στον φετινό εορτασμό συμμετέχουμε ανοίγοντας τις πόρτες του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού (ΜΑΣ) στις 17 και 18 Μαΐου με προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών σχολείων του νησιού και ευπαθών ομάδων ωφελούμενων οι οποίες θα περιηγηθούν και θα συμμετέχουν σε οργανωμένα διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας με το Μουσείο και βαθύτερης κατανόησης του έργου του Ποιητή.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (Δι.Μ.Ι.Ν) εκπρόσωποι του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού και του Λαογραφικού Μουσείου Καβάλου θα συμμετέχουν σε ανοιχτές δράσεις του Δικτύου από 25-27 Μαΐου 2022 στην Κέρκυρα για την προώθηση της εξωστρέφειας και της προβολής των μουσείων του νησιού μας.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 το ΜΑΣ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας του για τους επισκέπτες ως τις 21.00.

Από το Δήμο Λευκάδας

Περισσότερα Άρθρα

Όταν ο Σικελιανός γίνεται παραμύθι

Άρθρο της Αθηνάς Βογιατζόγλου, υπεύθυνης επιστημονικής εποπτείας έρευνας ΜΑΣ, στο ηλεκτρονικό μηνιαίο περιοδικό Λόγου και Τέχνης “ΧΑΡΤΗΣ” (τεύχος 40, Απρίλιος 22). Χρυσόφρυδη· σε κέρδισα στορώντας παραμύθια,

Στοιχεία Επικοινωνίας

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη της Λευκάδας και μπορείτε να το προσεγγίσετε με τα πόδια.

Η κατασκευή του ιστότοπου πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Καββαδά.
Την σχεδίαση του ανέλαβε ο γραφίστας Νικόλαος Καββαδίας FNK. Το λογότυπο είναι σχέδιο του Στέργιου Γαλίκα. Η παραγωγή του βίντεο έγινε από τον Θωμά Σβορώνο.

X